Preview: Geen Startech’s Days 2020 ... maar het promoten van technische beroepen en richtingen draait op vlle toeren

Geen Startech’s Days 2020 ... maar het promoten van technische beroepen en richtingen draait op vlle toeren

De Startech’s Days 2020, oorspronkelijk georganiseerd in maart, werden uitgesteld tot eind november in Ciney Expo. De huidige gezondheidscrisis heeft er anders over beslist. Het grootste evenement voor technische beroepen en richtingen gaat dit jaar niet door. WorldSkills Belgium blijft de technische sector wel verder promoten. Er staan nog heel wat nieuwe projecten op de agenda, waaronder de oprichting van een WEB TV. Jongeren kunnen zich ondertussen al inschrijven voor de editie van 2021.

Annulering EuroSkills Graz 2020

Annulering EuroSkills Graz 2020

Het Europees beroepenkampioenschap zal niet doorgaan in de maand januari van volgend jaar. Het evenement, dat oorspronkelijk gepland was voor september 2020, werd al een eerste keer uitgesteld om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen. Een grote ontgoocheling voor de 20 jonge deelnemers van het Belgian Team die door WorldSkills Belgium verder begeleid zullen worden.

21 'Red Bears' vormen het Belgian Team voor EuroSkills Graz

21 'Red Bears' vormen het Belgian Team voor EuroSkills Graz

GETALENTEEERDE JONGEREN DIE KLAAR ZIJN OM DE UITDAGING AAN TE GAAN

Nieuwe data: EuroSkills Graz 2020 uitgesteld tot januari 2021

Nieuwe data: EuroSkills Graz 2020 uitgesteld tot januari 2021

EuroSkills Graz 2020, het Europees beroepenkampioenschap, zou van 16 tot 20 september 2020 georganiseerd worden. De huidige situatie heeft er anders over beslist. Het evenement gaat nu door van 6 tot 10 januari 2021.

WorldSkills Kazan: 5 Belgische medailles

WorldSkills Kazan: 5 Belgische medailles

Zestien jongeren vormden, van 23 tot 26 augustus, het Belgian Team tijdens WorldSkills Kazan, het 45e wereldkampioenschap voor beroepen. Er namen in totaal 1354 jongeren uit 64 landen deel.

Come on the Red Bears !

Come on the Red Bears !

Officiëlle voorstelling van het 'Belgian Team 2019' acht weken voor de start van WorldSkills Kazan

16 'Red Bears' vormen het Belgian Team 2019 - Vier maanden om zick klaar te stomen voor Kazan

16 'Red Bears' vormen het Belgian Team 2019 - Vier maanden om zick klaar te stomen voor Kazan

De namen van de jongeren die België zullen vertegenwoordigen op de WorldSkills Kazan 2019, het wereldkampioenschap voor beroepen, worden vanavond bekendgemaakt. De ‘Red Bears’ – de naam van het Belgian Team van beroepen – hebben vier maanden de tijd om zich klaar te stomen en hun vaardigheden bij te schaven. Professionele coaches staan hen bij om hun techniek tot in de puntjes te verfijnen. Ze hebben slechts één doel voor ogen: de beste zijn in hun vak.

Contacteer ons
Virginie Gilon Communication, WorldSkills Belgium
Madeleine Dembour PR, Kalamos
Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).